محل تبلیغات شما

1-     عامل اصلي بيماري سينه پهلو نوعي باکتري است به نام استرپتو کو نومونيا (استرپتو يعني ساختار هاي رشته مانند بوجود مي آورند و کو هم به معناي آن است که اين باکتري کروي شکل است)

2-     باکتري ها از نظر شکل ديواره سلولي در سه گروه قرار مي گيرند: کو ها که کروي هستند ، باسيل ها که ميله اي هستند ، اسپريل ها که مارپيچي هستند.

3-      باکتري استرپتو کو نومونيا (سويه کپسول دار) کپسولي از جنس پلي ساکاريد دارد که باعث حفاظت باکتري در برابر دستگاه دفاعي بدن مي شود و بيماري زا است در حالي که باکتري بدون کپسول بيماري زا نيست.

4-      آزمايش گريفيت مشخص کرد که اگر باکتري هاي بدون کپسول زنده را به همراه باکتري هاي کپسول دار مرده به موش ها تزريق کند باکتري هاي بدون کپسول ، کپسول دار مي شوند که اين حقيقت حاکي از انجام ترانسفورماسيون است.

5-      نوکلئاز آنزيمي است که باعث تخريب ماده ي ژنتيکي مي شود و هنگامي که ديوري و همکارانش از نوکلئاز استفاده کردند مشاهده کردند که ترانسفورماسيون انجام نشد در نتيجه مشخص شد که  DNA مسئول ترانسفورماسيون و ماده ي سازنده ي ژن هاست! علت کپسول دار شدن باکتري ها در آزمايش گريفيت ورود ژن کپسول باکتري به باکتري بدون کپسول زنده است.

6-     انواع نوکلئيک اسيد ها:(DNA , RNA) از واحد هاي  نوکلئوتيد ساخته شده اند

7-      نوکلئوتيدهم خود شامل يک باز آلي و يک قند پنج کربني(ريبوزC5H10O5 يا دئو اکسي ريبوزC5H10O4) و يک يا دو يا سه گروه فسفات است.

8-     باز هاي آلي: آدنينA ، گوانين G ، تيمين T و سيتوزين C و در RNA به جاي تيمين باز يوراسيل U وجود دارد.

9-      ربيوز يک قند پنج کربني و مونوساکاريد است و فرمول ساختماني آن که در RNA حضور دارد عبارت است از C5H10O5 و دئوکسي ريبوزC5H10O4 که فقط يک اکسيژن کمتر از ريبوز دارد و در ساختمان DNA حضور دارد.

10- در ساختمان مارپيچي DNA  دو ستون ديده مي شود که اين ستون ها از گروه هاي فسفات و قند دئوکسي ريبوز تشکيل شده است و اين ستون ها بوسيله ي چهار نوع باز( جفت بازها)  به هم متصل مي شوند.

11-  اگر ساختار DNA را شبيه نردبان در نظر بگيريم اين نردبان ستون هايي دارد و پله هايي که دو ستون را به يکديگر متصل نگه مي دارد در درشت مولکول DNA  ستون ها قند و فسفات(با پيوند فسفو دي استر يا کوالانسي) است و پله ها ، باز هايي که با پيوند هيدروژني با هم جفت شده اند.

12-  در ساختار DNA در مقابل باز آدنين A هميشه باز تيمينT  قرار مي گيرد(فقط در DNA )  و در مقابل باز گوانين G  هم در DNA و هم در RNA هميشه باز سيتوزين C قرار مي گيرد.

13-  در بين نوکلوتيد ها که در خزانه ي ژني مي توانند حضور داشته باشند پنج نوع نوکلوتيد وجود دارد که فقط چهار نوع از آن مي تواند در ساختار مولکول هاي DNA  و RNA  شرکت کنند.

1۴-     باز هاي C و T و U تک حلقه اي هستند که به آنها باز هاي پريميديني مي گويند و در مقابل باز هاي دو حلقه اي عبارتند ازA و G که به اين دو پوريني مي گويند.

۱۵-      در يک مولکول DNA به اين علت که در مقابل يک باز تک حلقه اي يک باز دو حلقه اي قرار مي گيرد تناسب قطر2nm ( رشته هميشه حفظ مي شود. )

۱۶-     قانون جفت شدن باز ها باعث مي شود که همواره نسبت باز A آدنين با تيمين برابر و همچين نسبت G با C نيز برابر باشد(قانون چارگف) نسبت مولي را مي توان اين چنين بيان کرد:A+C=G+T  و يا A+G=T+C

۱۷- فرمول براي محاسبه ي تعداد پيوند هاي فسفو دي استر; DNA مولکولي دو رشته اي است! بنابر اين اگر تعداد جفت نوکلئوتيد ها را داشته باشيم بايد تعداد را در عدد 2 ضرب که عدد حاصل برابر است با تعداد کل نوکلئوتيد ها که آنرا مساوي n قرار مي دهيم و با استفاده از فرمول n-2 مي توانيم تعداد پيوند هاي فسفو دي استر بين قند ها و گروه هاي فسفات را بدست آوريم. فرمول n-1 تعدادپيوند هاي فسفودي استر را در يک رشته محاسبه مي کند.

۱۸ - ميزان اشتباه در همانند سازي در اثر عمل آنزيم DNA پلي مراز (ساختار پروتئيني دارد و واحد سازنده ي آن آمينو اسيد است و در سيتوپلاسم سنتز مي شود)  در حدود 10 به توان 9- مي باشد يعني احتمالا از هر يک ميليارد نوکلئوتيد که در ساختمان DNA قرار مي گيرد يک نوکلئوتيد اشتباهي است.

1۹- سرعت همانند سازي در پروکاريوت ها(اندامک هاي غشا دارد ندارند و .) بيشتر از يوکاريوت هاست.

۲۰ -  باکتري ها داراي DNA حلقوي هست

درد دل های یک دانش آموز تنبل با خدا

انشا ادبی درباره مادر

درد دل یک دانش آموز تنبل با خدا

مي ,  ,ها ,باز ,dna ,يک ,    ,مي شود ,ها که ,قرار مي ,بدون کپسول ,استرپتو کو نومونيا

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شرکت ریان پیشرو دیزل